Friday, September 19, 2014

ΕΤΕπ: Ενδιαφέρον για Τερματικό και ανοικοδόμηση Αμμοχώστου | SigmaLIVE

ΕΤΕπ: Ενδιαφέρον για Τερματικό και ανοικοδόμηση Αμμοχώστου

Ενδιαφέρον για την κατασκευή του τερματικού και την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου, εφόσον λυθεί το κυπριακό, εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται στην Κύπρο για υπογραφή συμφωνιών για κρατικές εγγυήσεις στις Τράπεζες Κύπρου και Ελληνική.
O Πρόεδρος Αναστασίαδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα ενεργείας. Η ΕΤΕπ ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει ακόμη και όλη την κατασκευή του τερματικού στο Βασιλικό διότι η Ευρώπη ανησυχεί ιδιαίτερα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. Η ΕΤΕπ θεώρει ότι η χρηματοδότηση για την κατασκευή του τερματικού δεν θα είναι μονό επένδυση για την Κύπρο αλλά για ολόκληρη της ΕΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος της ΕΤΕπ επανέλαβε τη θέση ότι σε περίπτωση λύσης του κυπριακού, η τράπεζα είναι έτοιμη να βοηθήσει στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Αμμοχώστου.
Η συνάντηση Αναστασιάδη-Χόγιερ, άρχισε λίγο μετά τις 9.00πμ, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/162829#sthash.WT57z69V.sAZRACZb.dpuf



Link to source: http://www.sigmalive.com/news/local/162829