Monday, September 22, 2014

Μπαίνει τρυπάνι στον "Ονασαγόρα" τα επόμενα 24ωρα | Sigma Live

Μπαίνει τρυπάνι στον "Ονασαγόρα" τα επόμενα 24ωρα

Στον «Ονασαγόρα» αναμένεται να φθάσει εντός της ημέρας το τρυπάνι της ΕΝΙ –ΚΟGAS με στόχο την έναρξη του νέου γεωτριτικού προγράμματος.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Έλληνα Πρωθυπουργού για θέματα ενεργειακής πολιτικής, Σόλωνα Κασίνη, ο οποίος χαρακτήρισε την τρέχουσα εβδομάδα ως «ιστορική», πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα.
Όπως δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Κασίνης, η ΕΝΙ –ΚΟGAS θα πραγματοποιήσει τέσσερις γεωτρήσεις και θα αρχίσει από το οικόπεδο 9, θα συνεχίσει στο οικόπεδο 3 και θα επιστρέψει στο οικόπεδο 9 για επιβεβαιωτική γεώτρηση, ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία του τερματικού.
Το πρόγραμμα στα οικόπεδα 3 και 9 θα έχει διάρκεια 80 ημέρες έκαστο.
Διοικητής ΚΥΠ: Έχουμε αρκετή πληροφόρηση
Στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) λειτουργεί ειδικό Τμήμα σε σχέση με πληροφορίες που αφορούν στην ΑΟΖ, δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Διοικητής της ΚΥΠ Αντρέας Πενταράς. «Είναι γνωστές οι απειλές της Τουρκιάς και οι προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να παρεμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία», σημείωσε ο κ. Πενταράς. Πρόσθεσε ότι «έχουμε αρκετή πληροφόρηση σε αυτή τον τομέα και την διαβιβάζουμε στους αρμοδίους φορείς. Είμαστε παράλληλα σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες, όπως η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών».
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/163625#sthash.KWp0wYu4.dpuf


Link to source: http://www.sigmalive.com/news/local/163625