Wednesday, September 3, 2014

Λευκωσία καλεί Κάιρο - Έρχεται ο Αλ Σίσι | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

03.09.2014 | 07:51
Του Απόστολου Τομαρά

Τα θέματα ενέργειας και το ενδεχόμενο πώλησης ΦΑ στην Αίγυπτο ψηλά στην ατζέντα της επίσημης επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου

Επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα και οφέλη για τις δυο χώρες θα πραγματοποιήσει στην Λευκωσία ο πρόεδρος της Αιγύπτου Απντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ» η επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου θα πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

Η εδώ παρουσία του Απντέλ Φατάχ Αλ Σίσι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ήδη καλές σχέσεις με την Αίγυπτο με τα θέματα ενέργειας να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Κατά την εδώ παρουσία του Αιγύπτιου προέδρου δεν αποκλείεται να πέσουν και επίσημα οι υπογραφές για πώληση ΦΑ από το κοίτασμα Αφροδίτη για τις εσωτερικές ανάγκες της Αιγύπτου εάν και εφόσον οι διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται σε υπουργικό επίπεδο έχουν ολοκληρωθεί.

Πριν από ταξίδι του Αιγύπτιου προέδρου στην Λευκωσία οι ηγέτες των δυο χωρών θα τα πουν κατ’ ιδίαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega o Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί στην Νέα Υόρκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Απντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
Συνάντηση κατά την οποία οι δύο ηγέτες θα επικεντρωθούν περισσότερο στην προοπτική συνεργασίας σε θέματα ΦΑ. Συμφωνία που πέρα από τα οικονομικά θα επιφέρει και πολιτικά οφέλη στην Λευκωσία.

SOURCE