Thursday, August 8, 2013

Έλληνας: "Δεν θα παραιτηθώ από την ΚΡΕΤΥΚ" | Sigma Live


Έλληνας: "Δεν θα παραιτηθώ από την ΚΡΕΤΥΚ"


«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από την ΚΡΕΤΥΚ» διαμηνύει ο Πρόεδρος της εταιρείας, Χαράλαμπος Έλληνας, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του Προεδρικού για το μέλλον του στα αναδημιουργημένο σχήμα της εταιρείας υδρογονανθράκων. Την ίδια στιγμή, εκφράζει την άποψη ότι η κύπρος είναι αναξιόπιστη στα μάτια των ξένων, σε ότι αφορά τα θέματα φυσικού αερίου, τονίζοντας πως αυτή η εντυπωση πρέπει να αλλάξει.
Το θέμα της παραμονής ή όχι του Χαράλαμπου Έλληνα στην ΚΤΡΕΤΥΚ, θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Ενέργειας εντός του επόμενου διημέρου.
Μιλώντας στο Sigmalive, ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι συναντήθηκε χθες με τον Γιώργο Λακκοτρύπη, στον οποίο μετέφερε τις απόψεις του για το πώς πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει, με τον υπουργό να του μεταφέρει ότι το μέλλον του στο νέο σχήμα της ΚΡΕΤΥΚ θα αποφασιστεί από τον Προεδρικό.
Πάντως, ο κ. Έλληνας παρουσιάστηκε απογοητευμένος από την αντιμετώπιση που έχει ίδιος από την παρούσα Κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Αν δεν έχω ρόλο στο νέα σχηματισμό της εταιρείας, θα το σεβαστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Παράτησα όλα όσα έκανα στο εξωτερικό και ήλθα στην Κύπρο για να βοηθήσω στον τομέα των υδρογονανθράκων, δεν περίμενα ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα όλα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Σε ότι αφορά τις εργασίες για το Φυσικό Αέριο, επανέλαβε ότι έχει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά. «Χρειαζόμαστε», πρόσθεσε, «ανθρώπους εγνωσμένου κύρους, με διεθνή αναγνώριση, εμπειρίες και γνώσεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου».
«Είμαστε αναξιόπιστοι στα μάτια των ξένων»
Ο Χαράλαμπος Έλληνας τόνισε ότι η Κύπρος είναι αξιόπιστη στα μάτια των ξένων, σε ότι αφορά το θέμα του Φυσικού Αερίου. Όπως ανέφερε, τις προηγούμενες ημέρες παρεβρέθηκε σε συνέδριο στο Λονδίνο για το θέμα της ενδιάμεσης λυσης Φυσικού αερίου και διαπίστωσε ότι οι ξένοι μας βλέπουν ως αναξιόπιστους.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, το γεγονός ότι εδώ και καιρό λέμε να αποφασίσουμε για το τι θα γίνει με την ενδιάμεση λύση Φυσικού αερίου και συνεχώς το αναβάλλουμε, παρατίνοντας τη διαδικασία.
«Έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό στο θέμα του Φυσικού αερίου» ανέφερε με νόημα, προσθέτοντας πως αν δεν είμαστε αξιόπιστοι, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κάνουν διπλές σκέψεις. «Για να έλθει κάποιος να επενδύσει, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και αλλαγές στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει η Κύπρος για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, τόνισε ότι χρειαζόμαστε σταθερότητα. «Χρειαζόμαστε ένα σύστημα σταθερό, με τον αγοραστή να μπορεί να βλέπει τους ενδιαφερόμενους στην Κύπρο όποτε θέλει και να υπάρχουν σταθερά άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να μπορέσουν να κτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης», υπέδειξε ο κ. Έλληνας. 
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/59425#sthash.7pePuEDm.oFEMUS66.dpuf

Link to article: http://www.sigmalive.com/news/local/59425