Saturday, September 14, 2013

Η Αφροδίτη δεν είναι μόνη - Και νέα κοιτάσματα στο 12 | Sigma Live

Η Αφροδίτη δεν είναι μόνη - Και νέα κοιτάσματα στο 12


Ευχάριστα νέα επιφύλασσαν οι τελευταίες σεισμικές έρευνες της εταιρείας Noble στο οικόπεδο 12, αφού όπως φαίνεται επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις που υπήρχαν για περισσότερα από ένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο ίδιο οικόπεδο.
Μιλώντας στο SigmaLive, ο Αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, είπε ότι ο αμερικανικός κολοσσός ήδη αναλύει τα αποτελέσματα των ερευνών και μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει νέα ερευνητική γεώτρηση περί τα μέσα του 2014 ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη των νέων κοιτασμάτων.
Αυτή θεωρείται μια σημαντική εξέλιξη, αφού εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών τότε θα μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου εντός του οικοπέδου 12. Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Έλληνα, τα κοιτάσματα αυτά δεν είναι πολύ μακριά από το κοίτασμα «Αφροδίτη». Σε ότι αφορά τις εκτιμώμενες ποσότητες υδρογονανθράκων στα συγκεκριμένα κοιτάσματα, ο Αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ είπε ότι θα είναι μικρότερες από αυτές της Αφροδίτης, όμως προς το παρών είναι νωρίς για να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις.
Την ίδια ώρα, ο Χαράλαμπος Έλληνας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας σε πείσμα όσων το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να αμφισβητήσουν τις ποσότητες υδρογονανθράκων της Κύπρου.
«Δώσαμε πέντε οικόπεδα. Η Τοτάλ έχει ολοκληρώσει τις αναλύσεις της και προχωρεί κανονικά. Ίσως υπάρξει κάποια καθυστέρηση λόγω της ανάγκης να γίνει και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, παρόλα αυτά δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε αρκετές ποσότητες υδρογονανθράκων», είπε χαρακτηριστικά, συστήνοντας παράλληλα υπομονή. 
zannettos@sigmalive.com
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/65006#sthash.fHcdCNv4.0CnJaiOE.dpuf


Link to article: http://www.sigmalive.com/news/local/65006