Tuesday, July 8, 2014

Τ. Ονουφρίου: Σε πρώτο πλάνο παραμένει το Τερματικό | SigmaLive

Τ. Ονουφρίου: Σε πρώτο πλάνο παραμένει το Τερματικό

Η ανέγερση χερσαίου τερματικού παραμένει ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης, ανέφερε μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα η Πρόεδρος της ΕΥΚ Τούλα Ονουφρίου.
 
Ωστόσο, όπως ανέφερε, για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να υπάρξουν επαρκείς επιβεβαιωμένες ποσότητες φυσικού αερίου. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε αυτές τις ποσότητες», διευκρίνισε. 
 
Για να προσθέσει ότι οι επόμενοι 6 – 12 μήνες είναι καθοριστικοί σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Και αυτό γιατί η ΕΝΙ αρχίζει το Σεπτέμβριο γεωτρήσεις, η ΤΟTAL θα πράξει το ίδιο εντός του 2015, ενώ σε πρόσθετες γεωτρήσεις θα προχωρήσει και η NOBLE. Από το αποτέλεσμα αυτών των γεωτρήσεων, θα διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν αρκετά κοιτάσματα για να καταστήσουν βιώσιμο το χερσαίο τερματικό, σημείωσε η κ. Ονουφρίου.
 
Την ίδια ώρα, ανέφερε εξετάζονται και άλλες λύσεις, καθώς και συνδυασμός λύσεων, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Σε αυτές τις επιλογές, βρίσκεται και η λύση του αιγυπτιακού αγωγού, όπως επίσης ανοικτή είναι και μια πιθανή συνεργασία με το Ισραήλ.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/142297#sthash.oxNap6sA.39gLJTp2.dpuf


Link to source: http://www.sigmalive.com/news/local/142297