Wednesday, November 26, 2014

Τεχνοοικονομική μελέτη για τον αγωγό 'Αφροδίτη' - Αίγυπτος | SIGMA LIVE

26.11.2014 21:03

Τεχνοοικονομική μελέτη, η οποία θα καταδείξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υποθαλάσσιου αγωγού από το οικόπεδο Αφροδίτη σε τερματικό στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσουν ειδικοί τεχνοκράτες.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο Στέλιος Νικολαϊδης, Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, ανέφερε ότι μετά την πολιτική βούληση για την κατασκευή του εν λόγω αγωγού, η οποία εκφράστηκε από τους υπουργούς ενέργειας των δυο χωρών, θα ακολουθήσει η έρευνα αυτή, από την οποία θα διαφανεί και η οικονομική του βιωσιμότητα.
Ο κ. Νικολαϊδης σημείωσε ότι διανοίγεται ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για την Κύπρο, καθώς η Αίγυπτος αποτελεί ηγέτιδα χώρα στον αραβικό κόσμο και όπως συνάγεται, πρόκειται για μια μεγάλη αγορά.
Όσον αφορά στις γεωτρήσεις της ΕΝΙ, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι εντός Δεκεμβρίου θα υπάρξουν οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις, ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι η κυπριακή πλευρά βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Λίβανο, για να υπάρξει μια συμφωνία πλαίσιο γύρω από την ΑΟΖ των δυο χωρών και τα σχετικά θέματα ενέργειας.

SOURCE