Tuesday, November 25, 2014

Εδραιώνεται η τριμερής του Καϊρου στο θέμα ενέργειας | SigmaLIVE

Εδραιώνεται η τριμερής του Καϊρου στο θέμα ενέργειας

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να εδραιώσουν οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση στις 12.30 στη Λευκωσία.
Στη διάρκεια της συνάντησης θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα όσων έχουν συμφωνηθεί στην τριμερή σύνοδο κορυφής του Καρού.
Σε διμερές επίπεδο, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, θα συζητήσει στις 9 το πρωί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του,  Sherif Ismail, μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των Υπουργών Ενέργειας των δύο χωρών, γύρω στις 10 αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το πλαίσιο συνεργασίας Αιγύπτου – Κύπρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά θα αποκαλυφθεί δημοσίως η κατεύθυνση, στην οποία θα κινηθεί η συνεργασία των δύο χωρών. Στις 10.30 ο Υπουργός Ενέργειας της Αιγύπτου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας.
Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η διμερής συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη με τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας, Γιάννη Μανιάτη. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις. Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου, Gebran Bassil,  ο οποίος έχει διατελέσει και Υπουργός Ενέργειας.
Στην ατζέντα των επαφών του θα είναι και το θέμα των υδρογονανθράκων. Η κυβέρνηση επιθυμεί και τη συμμετοχή του Λιβάνου στις ενεργειακές συμμαχίες στην περιοχή.  
Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου και θ’ ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/183553/edraionetai-i-trimeris-tou-kairou-sto-thema-energeias#sthash.8aKohc79.MiTsDFtp.dpuf


Link to source: http://www.sigmalive.com/news/politics/183553/edraionetai-i-trimeris-tou-kairou-sto-thema-energeias